Μια αγκαλιά αγάπης και ένα παιχνίδι για τα «παιδιά του πολέμου»
Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 11η Δεκεμβρίου και εκπρόσωποι της Συμπολιτείας Ολυμπίας, γέμισαν χαμόγελα τα παιδιά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Μυρσίνης του Νομού Ηλείας προσφέροντας παιχνίδια και βιβλία.
Σε μια περίοδο όπου επικρατεί η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που με τη σειρά τους παράγουν ρατσισμό και ξενοφοβία τα μέλη της Συμπολιτείας Ολυμπίας έστειλαν από τη Μυρσίνη ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε παιδιά και στις οικογένειές τους που επλήγησαν από τον πόλεμο στη χώρα τους.
Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Δρόμου Εκεχειρίας» που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ηλεία, συνδέοντας τη διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, Ήλιδα με τον τόπο τέλεσης των αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία.
Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη δήλωσε: «Στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της Οργάνωσης ανοίξαμε μια αγκαλιά για τα «παιδιά του πολέμου» μαζεύοντας παιχνίδια και βιβλία. Ανοίξαμε μια αγκαλιά για τα παιδιά που πάλεψαν με τα μανιασμένα κύματα, για να φτάσουν στην Ελλάδα αναζητώντας έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βομβαρδισμούς και πείνα. Σε ένα καλύτερο κόσμο που θα βασιλεύει η ειρήνη! Και τι καλύτερο να το δείξουμε σε αυτόν ακριβώς τον τόπο που γεννήθηκε η έννοια της εκεχειρίας, η οποία αποτελεί προπομπό της ειρήνης και στην αρχαία Ελλάδα ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι με τη βοήθεια φίλων της Οργάνωσης συγκεντρώσαμε παιχνίδια ώστε να απαλύνουμε έστω και κατά το ελάχιστο τον πόνο του αναγκαστικού εκτοπισμού από τις εστίες και την πατρίδα αυτών των παιδιών. Η προσπάθεια αυτή οπωσδήποτε θα έχει συνέχεια».
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ διευθυντής της δομής που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στη Μυρσίνη και τ. δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης καθώς και ο πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος.
Ο κ. Μοράντ, Σύριος και ο ίδιος, δήλωσε: «Αυτές τις άγιες ημέρες για εμάς τους Χριστιανούς, δίνουμε λίγη χαρά στα παιδιά του πολέμου. Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας και το αποδεικνύουμε».
Η Γραμματέας της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Άννα Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου επισήμανε: «Ευχαριστούμε τους γονείς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν παιχνίδια. Με το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε είχαμε σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους τόσο σε θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και να φέρουμε την ελπίδα ότι «ο Δρόμος της Εκεχειρίας» είναι ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει και στη δική τους εκεχειρία και ειρήνη…»
Η Συμπολιτείας Ολυμπίας εκτός από τους δεκάδες φίλους εθελοντές που προσέφεραν παιχνίδια για τα παιδιά, οφείλει να ευχαριστήσει την εταιρεία Avance Greece , που στηρίζει της Δράσεις του «Δρόμου της Εκεχειρίας» και παραχώρησε το όχημα για τη μεταφορά των παιχνιδιών στη δομή της Μυρσίνης.

Τα καπάκια από τους Δρόμους Εκεχειρίας στα ΑΜΕΑ του Νομού Ηλείας

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος και πιστεύοντας ότι όλα είναι χρήσιμα και μπορούν να ανακυκλωθούν παρέδωσε στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ Αμαλιάδας, τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν από δρομείς κατά τη διάρκεια του Δρόμου της Εκεχειρίας 2021 και 2022 αλλά και φίλους της οργάνωσης.
Για τη συλλογή των καπακίων η πρόεδρος της Συμπολιτεία Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη ευχαρίστησε θερμά:
– Τους δρομείς των Δρόμων Εκεχειρίας
– Τις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΣΤΑ.ΣΥ. οι οποίοι στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επέλεξαν να δωρίσουν καπάκια που συλλέγουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ., για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων στα ΑΜΕΑ του Ν. Ηλείας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ κ. Θανάσης Κοτταράς και την κα Αννίτα Πατσουράκη, υπεύθυνη για τη δράση ΕΚΕ της ΣΤΑ.ΣΥ, οι οποίοι παρευρέθησαν και στην παράδοση των καπακίων.
– Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ηλιούπολης (οι οποίοι συνδράμουν και κάθε χρόνο στο Δρόμο της Εκεχειρίας).
Τα καπάκια παρέδωσαν τα μέλη της Συμπολιτείας Ολυμπίας Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη και Κωνσταντίνος Κοντογιάννης στον κ. Αλέξη Ξύδη υπεύθυνο του τμήματος Σαμαρειτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ Αμαλιάδας οι οποίοι συγκεντρώνουν στο χώρο τους τα καπάκια ώστε να παραδοθούν στο Σύλλογο Παραπληγικών – κινητικά ανάπηρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Ο κ. Κωνσταντίνος Κοντογιάννης , ως μέλος της Συμπολιτείας Ολυμπίας αλλά και ως Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ηλιούπολης συνεχάρη τον κ. Αλέξη Ξύδη τόσο για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια του «Δρόμου της Εκεχειρίας» όσο και για τις προσπάθειές τους και τη βοήθεια που έχουν προσφέρει προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Υπενθυμίζεται ότι οι εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ Αμαλιάδας καλύπτουν υγειονομικά του δρομείς του Δρόμου της Εκεχειρίας.
Τέλος, ευχαριστούμε την εταιρεία Avance Greece που για ακόμη μια φορά στέκεται δίπλα μας και στηρίζει κάθε μας προσπάθεια παρέχοντας οχήματα για τις δράσεις μας.