ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014

Ημερίδα με θέμα: «Ήλιδα – Ολυμπία: Ο δρόμος της Εκεχειρίας, πόλος πολιτισμού και ανάπτυξης», οργάνωσε η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» και ο «Όμιλος για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη Πολιτεία Ήλιδας- Ολυμπίας», το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στο Λαζαράκειο Μέγαρο Αμαλιάδος (Δημαρχείο), στις 5.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ως στόχο έχει την ανάδειξη και αναβίωση του μονοπατιού που συνδέει την Αρχαία Ήλιδα με την Αρχαία Ολυμπία.

Μέσω του «Μονοπατιού της Εκεχειρίας»,  προωθείται μία ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης όλης της περιοχής που διέρχεται το μονοπάτι, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στον πολιτισμό, στον οικοτουρισμό αλλά και στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση μίλησαν η κυρία Κατερίνα Καμηλάκη (Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών) με θέμα: «Λαϊκός πολιτισμός και ανάπτυξη», και οι κ.κ. Νίκος Αγριαντώνης (Αρχιτέκτονας, τ. πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ICOMOS) με θέμα: «Το μονοπάτι Ήλιδας – Ολυμπίας και τα προβλήματά του»Σπύρος Ανδριόπουλος (αντιπλοίαρχος Π.Ν. διευθυντής Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, μαραθωνοδρόμος, κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ), με θέμα: «Βαδίζοντας στο μονοπάτι της Εκεχειρίας» και Νίκος Κελαΐδίτης (μέλος ΔΣ του HATTA), με θέμα: «Οικοτουριστική ανάπτυξη στο Μονοπάτι της Εκεχερίας»

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη.