Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΦΙΤΟΥ 2023

Το απόγευμα του Σαββάτου λίγο πριν την τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας, πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος του Ίφιτου 2023 από την πλατεία Εκεχειρίας του χωριού της  Αρχαίας Ήλιδας μέχρι το (ξύλινο) θέατρο στον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου.

Ο δρόμος είναι αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας, βασιλιά της Αρχαίας Ήλιδας Ίφιτο.

 

Στον αγώνα πρώτευσαν από τους μαθητές δημοτικού η Νεφέλη Μαραθιά  και ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.

Από τους μαθητές γυμνασίου η Ελευθερία Παπανικολάου και ο Απόστολος Ντε Μαρίνης.

Ο Δρόμος του Ίφιτου έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του #BEACTIVE.

Η Συμπολιτεία Ολυμπία, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αυγείου, για τη συμβολή του στην επιτυχία του Δρόμου του Ιφίτου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας. Συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του #BEACTIVE, τεχνική υποστήριξη Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Τελούν υπό την Αιγίδα: των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γ.Γ.Α., Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών,

 

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές της και τους αμέτρητους εθελοντές από όλα τα χωριά του Δρόμου της Εκεχειρίας, οι οποίοι προσφέρουν τα τοπικά τους εδέσματα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας, τον γιατρό κ. Παναγιώτη Μπουρλίδη και τους εθελοντές γιατρούς που τον πλαισίωναν, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, που ακούραστα οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας ήταν δίπλα στους δρομείς καθ΄ όλη τη διάρκεια των δράσεών μας,  τους Προσκόπους της Ηλιούπολης, τον Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναίικων και Σ.Ε.ΔΙ.Π. Δυτικής Αχαΐας.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ-3, Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ Πύργος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ΑΘΗΝΑ 9,84, RunningNews.gr, OVImagazine, apopseis.gr, Greekteachers.

Επίσημοι Υποστηρικτές: ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, Avance Car Rental, Befon, λούξ, δίρφυς, Karavias art insurance, PTL Papageorgiou Transport Logistics, PMS Security.

ΠρομηθευτέςΥποστηρικτές: Spiroulina PLATENSIS, μπανάνες DOLE, Biolis, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ, FarGeco Hellas, ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΗΛΒΙΓΑΛ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (SUPER 36).

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ήλιδας, Αρχαία Ήλιδα και  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβίων Ήλιδας «Ήλιδα» καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Αυγείου για τη πολύ σημαντική συμβολή τους στην τελετή έναρξης και στον Δρόμο του Ίφιτου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του διημέρου μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό Δελτίο Τύπου κάνωντας κλικ ΕΔΩ.