“Δρόμος Κλεοσθένη 2021” – “CISM International Symposium 2021” Edition

Για το 2021 το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο του CISM πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Στο CISM μετέχουν 140 χώρες.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου οι εργασίες της δεύτερης ημέρας ολοκληρώθηκαν στις 16:30 με την ομιλία του κύριου Κωνσταντίνου Κοντογιάννη από την Συμπολιτεία της Ολυμπίας με θέμα « Το μονοπάτι της Εκεχειρίας – Γεφυρώνοντας το αρχαίο με το σύγχρονο».
Ο κ. Κοντογιάννης παρουσίασε αναλυτικά τα έργα και τις δράσεις της Οργάνωσης, τόνισε τον πολιτιστικό χαρακτήρα τους και παρουσίασε το όραμα του φορέα για τα επόμενα χρόνια.

Αμέσως μετά οι σύνεδροι του Συμποσίου μεταφέρθηκαν στην Αρχαία Πίσα, όπου έλαβε χώρα η έναρξη του Δρόμου του Κλεοσθένη.

Ο δρόμος του Κλεοσθένη από την Πίσα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε εφέτος για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο κατά τις εκδηλώσεις του Δρόμου της Εκεχειρίας, και είναι αφιερωμένος στον βασιλιά της Πίσας Κλεοσθένη, έναν από τους 3 που συμφώνησαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία (μαζί με τον Ίφιτο τον βασιλιά της Ήλιδα και τον Λυκούργο τον νομοθέτη της Σπάρτης).

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικρές ιέρειες από τη Ζαχάρω της ομάδας «Εν Χορώ» με στολές τις κας Αιμιλίας Γιαννοπούλου.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους δρομείς,   ο πρόεδρος της Πίσας κ. Σοφοκλής Σοφιανόπουλος και η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη.

Στη συνέχεια οι νεαρές ιέρειες παρέδωσαν συμβολικά στον πρόεδρο του CISM Brigadier General Herve Piccirillo και στον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχο (Ο) Σπύρο Ανδριόπουλο ένα κλαδί αγριελιάς αιώνιο σύμβολο ειρήνης από την Αρχαία Ολυμπία, γεφυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αρχαίο με το σύγχρονο.

Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τον πρόεδρο του CISM κ. Piccirillo και οι δρομείς ξεκίνησαν τον συμβολικό δρόμο.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την Πίσα, πέρασαν δίπλα από το αρχαίο στάδιο και τερμάτισαν στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ όλοι μαζί με υψωμένα τα χέρια κρατώντας από ένα κλαδί ελιάς, αναδεικνύοντας το σύνθημα του CISM

«Φιλία μέσω του Αθλητισμού/Friendship through sport».

Το βίντεο της παρουσίασης:

Σύντομο βίντεο της εκδήλωσης:


Μεγάλο βίντεο της εκδήλωσης: