Η τέχνη και ο πρώτος «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

 

  Η Συμπολιτεία Ολυμπίας θέλοντας να συνδυάσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και να κάνει πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» σε όλες τις εκδηλώσεις της  διοργανώνει  παράλληλα και εκθέσεις καλλιτεχνών με έργα που αφορούν  στον Ολυμπισμό  στην Εκεχειρία και στην Ειρήνη.
Στην τελετή έναρξης του πρώτου «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» στο χώρο του Νέου Μουσείου της Ήλιδας λειτούργησε έκθεση με έργα ενστόλων και Ηλείων καλλιτεχνών με θέμα τον Ολυμπισμό, την Εκεχειρία, την Ειρήνη αλλά και την Ηλεία.

Από την Ηλεία συμμετείχαν οι: Χρίστος Χάσα, Ελένη Σταθοπούλου, Θεώνη Δαγρέ, Μαίρη Γκάτζου, Ξένια Κολόκα, Ασπασία Παναγοπούλου, Κώστας Καλαμαράς και Αγνή Μυλωνά

Από τους ένστολους συμμετείχαν: ο θρύλος των υπεραποστάσεων και εν ενεργεία σμηναγός Γιάννης Κούρος (ο οποίος ηγείτο και της πορείας του πρώτου «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας»), ο ρέκορντμαν των 110 μ. μετ’ εμποδίων, πρ. κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ πυρονόμος Στέλιος Μπίσμπας με το σχεδιασμό του μεταλλίου που απενεμήθη στους δρομείς, ο καλλιτεχνικός διευθυντή της Unesco Πειραιώς και Νήσων αξιωματικός ε.α. κ. Βασίλειος Μόσχου και η αρχιφύλακας Π.Σ. Νάντια Μπαράκου.