Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ενημερωτικές δράσεις για τα παιδιά από την Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας

Ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο Νομό Ηλείας πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λάλα.

Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει από το 2010 με θέμα: «Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Ευγενία Ηλιοπούλου) και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας (με την Διοικητή της Τροχαίας Πύργου κα Κατερίνα Μπόγλου) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση – δράση  στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λάλα.

Η δράση που παρακολούθησαν οι περίπου 70 μαθητές περιελάμβανε παράσταση του θεάτρου Σκιών με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και ο κύριος ΚΟΚ», από τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Χρήστο Πλέσσα και προβολή του video: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο» (του πρ. Διευθυντή της τροχαίας Καισαριανής κ. Γ. Πανταζόπουλου). Οι μικροί μαθητές αφού παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή όλη την εκδήλωση στο τέλος έθεσαν στην Διοικητή της Τροχαίας  Πύργου κυρία Μπόγλου ερωτήσεις, αλλά έκαναν και διαπιστώσεις για το τι συμβαίνει όταν κυκλοφορούν στο δρόμο, όταν είναι στο αυτοκίνητο και  στο ποδήλατο. Επίσης άσκησαν κριτική στην οδική συμπεριφορά τόσο των γονιών τους όσο και άλλων οδηγών. Στους μικρούς μαθητές επισημάνθηκε ότι ο τροχονόμος είναι δίπλα τόσο στα ίδια όσο και στους οδηγούς για να τους συμβουλεύει και να τους βοηθάει να αποτρέπονται τα τροχαία ατυχήματα.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάσθηκαν και παρέστησαν εκ μέρους του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και της Οργάνωσης «Συμπολιτείας Ολυμπίας» στην εκδήλωση οι κυρίες Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, Άννα Παπαϊωάννου και Άννα Χρυσανθακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες δράσεις τα προηγούμενα χρόνια έχουν συμμετάσχει -πάντα σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας- 522 μαθητές των 14 νηπιαγωγείων και 2.175 μαθητές των 11 δημοτικών σχολείων του Πύργου (συνολικά 2.697 παιδιά) καθώς και στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Γαστούνης, Βαρθολομιού, Ανδραβίδας, Βάρδας, Άσπρων Σπιτιών, Ταξιαρχών κ.α. Διοργανώνοντας ταυτόχρονα και ενημερωτικές ημερίδες.

Στο Λάλα η  21η ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗ και 4η ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ για παιδιά από την Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας

 

Σε αίθουσα του Δημαρχείου Λάλα με τη συνεργασία του προέδρου κ. Νίκου Αποστολόπουλου, δημιουργήθηκε η 21η παιχνιδοθήκη στο πλαίσιο  της δράσης  «Παιχνίδια από τα παιδιά για όλα τα παιδιά» που έχει ξεκινήσει ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία  Ηλιδας- Ολυμπίας», σε συνεργασία με την «Συμπολιτεία Ολυμπίας»

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί παιχνιδοθήκες στα χωριά: Πέρσαινα, Πρόδρομο, Διάσελλα, Πλατιάνα, Αγία Άννα, Βάλμη, Περιστέρι, Ξηρόκαμπος, Νεμούτα, Ανδρίτσαινα, Αμυγδαλιές, Αρτέμιδα, Μάκιστος, Σιμόπουλο, Χειμαδιό, Μουζάκι, Οινόη, Ώλενα, Καράτουλα, στο hotspot της Μυρσίνης και τώρα στο Λάλα.

Σκοπός μας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να απολαύσουν και αυτά τη χαρά του παιχνιδιού!

«Προσφέροντας  τα παιχνίδια κάνουμε εμείς την αρχή, και στη συνέχεια  αυτά μπορούν να συμπληρωθούν από τους κατοίκους ή τους ετεροδημότες. Θέλουμε την παιχνιδοθήκη  και ως τόπο αναφοράς όπου θα συγκεντρώνονται τα παιδιά και θα παίζουν  κουκλοθέατρο ή ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια , μπάλα αλλά και να δανείζονται τα παιχνίδια, να παίζουν στο σπίτι τους, και όταν τα βαρεθούν  να τα επιστρέφουν  στην παιχνιδοθήκη», δήλωσε η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη .

Τέλος στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε ιματιοθήκη για παιδιά  έχοντας ως στόχο σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο σπίτι» να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη.

Για τις δράσεις μας αυτές ευχαριστούμε για τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Ευγενία Ηλιοπούλου, την κα Κατερίνα Μπόγλου διοικήτρια Τροχαίας Πύργου, τον διευθυντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Χρονόπουλο και τους δασκάλους, τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Ν. Αποστολόπουλο, την σχολική τροχονόμο για τις επισημάνσεις της, το  «βοήθεια στο σπίτι» και  τον κ. Γιάννη Πουλάκη (της εταιρείας Ν. Πουλάκης ΑΕΒΕ) για την παραχώρηση του αυτοκινήτου για την μεταφορά των παιχνιδιών και των ρούχων  και κυρίως όλους όσους που με τη δύναμη και την προσφορά τους δίνουν τη δυνατότητα όλοι μαζί να χαρίσουμε χαρά σε όλα τα παιδιά!!!!

Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάσθηκαν και παρέστησαν εκ μέρους του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και της Οργάνωσης «Συμπολιτείας Ολυμπίας» στην εκδήλωση οι κυρίες Σοφία  Χίντζιου Κοντογιάννη, Άννα Παπαϊωάννου και Άννα Χρυσανθακοπούλου.