Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΊΦΙΤΟΥ 2020

Δρόμος 2 χλμ για παιδιά στην Ήλιδα

Εκκίνηση: πλατεία Ήλιδας
Τερματισμός: παλιό Μουσείο (ξύλινο θέατρο)

Συμμετέχοντες:
Γκρουπ 1: Παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού
Γκρουπ 2: Έφηβοι Γυμνασίου
(των σχολικών τάξεων που ολοκλήρωσαν αυτό το έτος) 

Διεξήχθη για πρώτη φορά το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 6.00 το απόγευμα στην Αρχαία Ήλιδα. Είναι αφιερωμένος στο βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο, ενός εκ των πρωτεργατών της Εκεχειρίας. Έλαβαν μέρος παιδιά της Πέμπτης και Έκτης δημοτικού καθώς και του γυμνασίου.

Οι νεαροί δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία της Ήλιδας και τερμάτισαν στο ξύλινο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας, σε έναν αγώνα σχεδόν 2 χιλιομέτρων (1.800μ.).

Όλα τα παιδιά βραβεύθηκαν γι’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη, και λόγω των καιρικών συνθηκών, προσπάθεια με πήλινα μετάλλια σχεδιασμένα από τον γλύπτη Γιώργο Ρούσση. Όμως τιμήθηκαν ιδιαίτερα οι πρώτοι ένα αγόρι και ένα κορίτσι από το δημοτικό: Νικολόπουλος Βασίλης, Αγγελάτου Ανθή και οι πρώτοι ένα αγόρι και ένα κορίτσι από το γυμνάσιο: Χρονόπουλος Χαράλαμπος και Μαρίνα Κότσιφα.

     

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της μουσικής μπάντας PASSEPARTOUT.
Στην είσοδο του Θεάτρου της Ήλιδας υπήρχε έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα την Εκεχειρία και το «Ευ Αγωνίζεσθαι».
Η εκδήλωση αυτή εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του #BEACTIVE (που υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ.Γ. Αθλητισμού).
Οι πρόσκοποι του Πύργου έδωσαν το παρών κατά μήκος όλης της διαδρομής καθώς και οι Σαμαρείτες όχι μόνον ως δείκτες, αλλά και για να προσέχουν και να φροντίζουν τους νεαρούς δρομείς.

 

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020 όπου στο σύνολο:

Διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, με συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, Συνεργαζόμενο Φορέα Υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Θεσμικούς Φορείς Υποστήριξης τον Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Σπάρτης, τελούν υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών και Τουρισμού, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του ΕΟΤ, της ΕΘΝΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Τεχνικό Φορέα Υποστήριξης το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), το RunningNews.gr, τον Αθήνα 9.84, το apopseis.gr, το OVI magazine, το GreekTeachers, το Polis Magazino.

Υποστηρικτές:
ΟΠΑΠ Α.Ε., ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, Avance car rental, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ Ανακύκλωση Συσκευασιών, FARGECO Hellas, λουξ, Ζαγόρι, Εθνική Ασφαλιστική

Προμηθευτές – Υποστηρικτές:
Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κτήμα Μερκούρη, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, ζυμαρικά ΗΛΙΣ, Καλομοίρης ΗΛΒΙΓΑΛ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής Ηλείας, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, ΟΕΣΗ, Bioilis.