Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΟΣΘΕΝΗ 2023

Το Σάββατο το πρωί διεξήχθη ο Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον Βασιλιά  της αρχαίας Πίσσας, Κλεοσθένη, ο “Δρόμος του Κλεοσθένη 2023”, 5χλμ με  αγωνιστικό χαρακτήρα. Την εκκίνηση έδωσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Σοφ. Σοφιανόπουλος και ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος (ο οποίος είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου δρόμου επί 36 χρόνια καθώς και των 10.000 μέτρων).

Οι δρομείς ξεκίνησαν από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα, πέρασαν μπροστά από τους τάφους των Ελλανοδικών, εισήλθαν στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία πέρασαν άνωθεν του αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας και κατέληξαν στο Άλσος Εκεχειρίας λίγο πριν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αποτελέσματα του Δρόμου του Κλεοσθένη:

Κατηγορία Γυναικών:

1η Αδαμοπούλου Μάχη (Run Amaliada) 26:09

2η Αλεξοπούλου Ελένη (Ανεξάρτητη) 26:20

3η Κοκκώνη Αγγελική (Ανεξάρτητη) 26:45

Κατηγορία Ανδρών:

1ος Σταθακόπουλος Νικόλαος (Run Amaliada) 17:23

2ος Βασιλείου Βασίλειος (Run Amaliada) 18:01

3ος Τζανέτος Διονύσιος (Ανεξάρτητος) 18:50

 

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας. Συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του #BEACTIVE, τεχνική υποστήριξη Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Τελούν υπό την Αιγίδα: των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γ.Γ.Α., Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών,

 

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές της και τους αμέτρητους εθελοντές από όλα τα χωριά του Δρόμου της Εκεχειρίας, οι οποίοι προσφέρουν τα τοπικά τους εδέσματα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας, τον γιατρό κ. Παναγιώτη Μπουρλίδη και τους εθελοντές γιατρούς που τον πλαισίωναν, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, που ακούραστα οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας ήταν δίπλα στους δρομείς καθ΄ όλη τη διάρκεια των δράσεών μας,  τους Προσκόπους της Ηλιούπολης, τον Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναίικων και Σ.Ε.ΔΙ.Π. Δυτικής Αχαΐας.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ-3, Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ Πύργος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ΑΘΗΝΑ 9,84, RunningNews.gr, OVImagazine, apopseis.gr, Greekteachers.

Επίσημοι Υποστηρικτές: ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, Avance Car Rental, Befon, λούξ, δίρφυς, Karavias art insurance, PTL Papageorgiou Transport Logistics, PMS Security.

ΠρομηθευτέςΥποστηρικτές: Spiroulina PLATENSIS, μπανάνες DOLE, Biolis, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ, FarGeco Hellas, ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΗΛΒΙΓΑΛ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (SUPER 36).

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ήλιδας, Αρχαία Ήλιδα και  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβίων Ήλιδας «Ήλιδα» καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Αυγείου για τη πολύ σημαντική συμβολή τους στην τελετή έναρξης και στον Δρόμο του Ίφιτου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του διημέρου μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό Δελτίο Τύπου κάνωντας κλικ ΕΔΩ.

 

ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΟΣΘΕΝΗ 2023 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ