ΔΡΑΣΕΙΣ 2019

Κοινωνική Προσφορά

1) Κατά τη διάρκεια της Εικαστικής Έκθεσης Έλληνες Ολυμπιονίκες του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας δίδαξαν σε παιδιά το πρόγραμμα σχολείων της περιοχής αλλά και σε προσκόπους  “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα”.

Στη δράση συμμετείχαν η υποδιευθύντρια του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και υπεύθυνη του προγράμματος κα Ντόρα Πάλλη και οι Ολυμπιονίκες: Εύη Μωραϊτίδου (αργυρή Ολυμπιονίκης του Πόλο), Δημήτρης Καφφάτος (Ολυμπιονίκης handball), Δημήτρης Μιτελούδης (Ολυμπονίκης Πόλο).
Στη συνέχεια τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην εικαστική έκθεση “Ίθι καλλίδρομε!” (Εμπρός καλλίδρομε!)

Για την προσφορά της και τη συμβολή της στην εφαρμογή του προγράμματος τόσο στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο όσο και στην Ηλεία, τιμήθηκε η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρα Πάλλη.

2) Με ένα κλαδί ελιάς, από τη γιορτή φιλοξενίας και την Ηλεία στην καρδιά τους, αποχαιρέτησαν το Κατάκολο, χιλιάδες τουρίστες

Κατενθουσιασμένοι και με ένα κλαδί ελιάς στα χέρια αποχαιρέτισαν το Κατάκολο οι τουρίστες που είχαν έρθει με τα κρουαζιερόπλοια OOsterdam, Costa Luminosa, και Rapsody of the Seas την Πέμπτη.

Η μικρή γιορτή φιλοξενίας διοργανώθηκε από τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας» και τον Όμιλο Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» https://politiailidasolympias.blogspot.com/ με τη συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου. Η πρωτοβουλία του Ομίλου που είχε ξεκινήσει από το 2010 για προβολή της ηλειακής φιλοξενίας αλλά και των ηλειακών προϊόντων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στις χιλιάδες των τουριστών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν ενημερωτικά -πληροφοριακά φυλλάδια για την Ηλεία και για το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» μαζί με ένα κλαδί ελιάς αιώνιο σύμβολο της Εκεχειρίας και της Ειρήνης.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέλη Συλλόγων και εθελοντές πρόσφεραν στους τουρίστες παραδοσιακά ηλειακά προϊόντα (λάδι, ελιές, φέτα, κρασί, φρούτα, χειροποίητα γλυκά κ.α.). Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας «Αρχαία Ήλιδα» πρόσφεραν στους τουρίστες την παραδοσιακή ριγανάδα με φρέσκιες σπιτικές ντομάτες, εξαιρετικό ελαιόλαδο και ρίγανη από την Ανδρίτσαινα και χειροποίητα γλυκά.

Τη γιορτή φιλοξενίας αυτή τη δύσκολη για όλους εποχή, στήριξαν οι επιχειρήσεις: OLYMPIA XENIA, Σιμωτάς Ο.Ε. (είδη εστίασης), αρτοποιεία Ζάρρας (Βαρθολομιό) και ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ (Μπιρμπίλη (Πύργος), τα ζαχαροπλαστεία ΗΛΒΙΖΑΧ και Πάτσιος, το Κτήμα Μερκούρη, τα τυροκομεία «Olympia Feta» και ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, τα ελαιοτριβεία ΜΑΡΙΤΣΑΣ (Χάβαρι) , Σπύρος Παπαζαφειρόπουλος και Νικ. Μαραζιώτης (Χάβαρι), extra virgin olive oil KOTINOS (Pegasus Imports Exports), το κρεοπωλείο Ηλίας Διαμαντόπουλος (Πύργος) και τα φρούτα Γιάννης και Φώτης Γεωργόπουλος (Βρανά).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πολλοί τουρίστες εξεδήλωσαν την επιθυμία να αγοράσουν από τα προϊόντα που προσφέρονταν. Ωστόσο, όπως είχαν ενημερώσει οι διοργανωτές τις συμμετέχουσες εταιρείες, οι τουρίστες είτε παραπέμπονταν στα καταστήματα του Κατακόλου είτε έπαιρναν ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες των επιχειρήσεων, που είχαν προσφέρει προϊόντα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.