Ηλιδα - Ολυμπία: To μονοπάτι της Εκεχειρίας | ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2017
51147
page-template-default,page,page-id-51147,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2017

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, για πρώτη φορά διεξήχθη δρόμος Εκεχειρίας από την Πνύκα (σύμβολο του ελευθέρου πνεύματος και λόγου) μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο (σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων). Ο δρόμος της Εκεχειρίας της 5ης Μαΐου αφιερώθηκε στην ανάγκη Εκεχειρίας και Ειρήνης στον κόσμο και ιδιαίτερα αυτή την εποχή στη Συρία.

Της πορείας ηγήθηκαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης και γιος του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης κ. Γρηγόρης Λαμπράκης και βέβαια όπως και στον 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το 2016 στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, ο σπουδαίος Έλληνας υπερδρομέας μεγάλων αποστάσεων Σμηναγός Ιωάννης Κούρος. Έλαβαν επίσης μέρος 10 Ολυμπιονίκες, η Εθνική Ομάδα Προσφύγων, μέλη του Κοινοβουλίου, της Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού), μέλη πρεσβειών, προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού και αθλητικά σωματεία από όλη την Αττική.