ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Οι εθελοντές αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας αθλητικής διοργάνωσης, εκτός από τους συμμετέχοντες δρομείς. Η συμβολή των εθελοντών στην προετοιμασία και στη σωστή διεξαγωγή του «Δρόμου Εκεχειρίας», ενός δρόμου που είναι αφιερωμένος στη μεγάλη ιδέα της Εκεχειρίας, εκτός από μια σημαντική εμπειρία που θα προσφέρει στους μετέχοντες θα προσδώσει και τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους συμμετέχοντες δρομείς. Η ανιδιοτελής προσφορά και οι πολύτιμες υπηρεσίες τους συμβάλουν στην επιτυχή πορεία της διοργάνωσης και στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, τόσο των δρομέων όσο και των υποστηριζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς.


Οι εθελοντές ευαισθητοποιούνται και μοιράζουν απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και την προθυμία τους τόσο κατά την περίοδο προετοιμασίας, όσο και την ημέρα των αγώνων.
Ανήλικοι εθελοντές/ντριες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού συνοδευόμενοι από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους, με την έγγραφη συναίνεση αυτών.

Τομείς Εθελοντισμού
Τομείς όπου μπορούν να προσφέρουν οι Εθελοντές:

Περίοδος Προετοιμασίας Διοργάνωσης

 • Προετοιμασία εξοπλισμού των δρομέων και υλικού της διοργάνωσης
 • Κέντρο εγγραφών

 

Ημέρα του Αγώνα

 • Εκκίνηση δρόμου (προετοιμασία διαδρομής και τομείς εκκίνησης δρομέων, παραλαβή
  προσωπικών αντικειμένων δρομέων)
 • Φύλαξη στενών όλων των οδών κατά μήκος της διαδρομής
 • Λειτουργία 16 σταθμών τροφοδοσίας
 • Τερματισμός (παράδοση αναμνηστικών μεταλλίων, τροφοδοσία αθλητών, παράδοση
  προσωπικών αντικειμένων δρομέων)
 • Ιατρικές Υπηρεσίες (γιατροί, φυσιοθεραπευτές, κ.α.)

 

Ο πυρήνας των εθελοντών που θα δημιουργηθεί και θα στηρίξουν την διοργάνωση και τις δράσεις της θα είναι αυτός που θα δώσει το παρόν στο σύνολο των αθλητικών, πολιτιστικών,  περιβαλλοντικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, αναδεικνύοντας την Ήλιδα και την Ολυμπία και τη χώρα μας, όχι μόνο αθλητικά αλλά και πολιτιστικά, ιστορικά και φυσικά τουριστικά.

Μαζί με τους εθελοντές θα προσπαθήσουμε να γίνουμε μία οικογένεια και μέσα από τη διοργάνωση αυτή να κάνουμε τη διαφορά και να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ηλείας και τις αξίες της Εκεχειρίας! Της δικής μας εκεχειρίας που γεννήθηκε στην Αρχαία Ήλιδα! Σας θέλουμε όλους μαζί μας!

Πληροφορίες

Υπεύθυνος Εθελοντισμού: Κωνσταντίνος Κοντογιάννης
Τηλ. Επικοινωνίας: 6942088015
e-mail: routeoftruce@gmail.com