Γνωρίστε μας

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας (Federation of Olympia) ΑΜΚΕ ιδρύθηκε το 2014. Σκοπό έχει την προαγωγή και διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, όπως διαμορφώθηκε κατά τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, και την υλοποίηση έργων και δράσεων που έχουν σχέση με την ανάδειξη της γης που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προβολή της Εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Αγώνες.

Στοχεύει στη συμφιλίωση των λαών και την καταπολέμηση των εν γένει διακρίσεων τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, την κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, την καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών μέσω του αθλητισμού, αλλά και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για τη μείωση της φτώχειας και της υστέρησης ομάδων πληθυσμού και την πρόσβασή τους στην κοινωνία της γνώσης.

Εμπνεόμενοι από την αναφορά του Παυσανία στην ορεινή διαδρομή Ήλιδας – Ολυμπίας και προσπαθώντας να συνδέσουμε το αρχαίο με το σύγχρονο, έχουμε ξεκινήσει μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Leader, την ανάδειξη και χάραξη ορεινού μονοπατιού το οποίο εξυπηρετούσε την επικοινωνία μεταξύ της Αρχαίας Ήλιδας (διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων) και της Αρχαίας Ολυμπίας (το ιερό στο οποίο ετελούντο οι Αγώνες), με την επωνυμία: «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας» και να γνωστοποιηθεί η ύπαρξή του τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος ώστε να γίνει το επίκεντρο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

– ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
– ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ)
– ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

Γενική Συνέλευση

Τα μέλη μας:
Σοφία Χίντζιου: Είναι Διαχειρίστρια της Συμπολιτείας Ολυμπίας. Γεννήθηκε στη Σκοτούσσα Σερρών. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο αγοριών. Έχει σπουδάσει δημόσιες σχέσεις και διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργασθεί στο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. (1979-1990), στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού (1990-93), στη Διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής των Ελλήνων. Πρόεδρος του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας». Και είναι εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία».

Γεώργιος Κοντογιάννης. Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δημοσιογράφος, πολιτικός και υπήρξε βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ). Επίσης εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και σε  διάφορες εφημερίδες.

Κωνσταντίνος Καλέντης: είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Zephirus Business Consultants. Iδρυτικό μέλος της κοινότητας διαλόγου Σύνθεσις, μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων, μέλος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Μέντορας της AllilonNet. Είναι απόφοιτος του Baker, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του York της Μ. Βρετανίας και του Harvard Kennedy School of Government, σε θέματα Εθνικής και Διεθνούς Ασφάλειας.

Άννα Παπαϊωάννου – Γεωργακοπούλου: Γεννήθηκε στο Λούβρο Ηλείας το 1961. Είναι παντρεμένη με το Λεωνίδα Γεωργακόπουλο (συνταξιούχο αστυνομικό και πρόεδρο συλλόγου τριτέκνων Ν. Ηλείας ) και έχουν τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της σχολής Νηπιαγωγών Εκάλης και του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Πύργου. Έχει ενεργή συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2000 -2008 στο Δήμο Πύργου και από το 2014 είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στον οποίο υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κωνσταντίνος Κοντογιάννης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 με καταγωγή από το Βαρθολομιό Ηλείας. Είναι πτυχιούχος Bachelor of Arts (BA Interior Architecture FIRST CLASS HONOURS) του Κολλεγίου Βακαλό πιστοποιημένο από το Αγγλικό πανεπιστήμιο του Derby. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στους τομείς: αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, διακόσμησης, αρχιτεκτονικών υλικών, γραφιστικής, διοργάνωση εκθέσεων/εκδηλώσεων, επεξεργασία video αλλά και ως βοηθός σκηνοθέτη. Είναι επίσης ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το 1996 με μεγάλη εθελοντική δράση σε αυτό.

Λυκούργος Παπαϊωάννου: Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1959 στον Πύργο Ηλείας. Είναι παντρεμένος με τη Σαλώμη Σαμούχου και έχουν μία κόρη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εργάσθηκε στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο Τύπου του π. πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Εργάσθηκε στη Βουλή και συνταξιοδοτήθηκε ως προϊστάμενος του τμήματος προσωπικού. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Θάνος Καλαμίδας: Ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από τη Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Δημήτρης Κοντογιάννης: Ο Δημήτρης Κοντογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 με καταγωγή από το Βαρθολομιό Ηλείας. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Φυσικής. Είναι ο διαχειριστής του apopseis.gr και διαφημιστής (ειδικότητα στα social media). Επίσης εργάζεται ως συντονιστής και facilitator σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη & εργαζόμενους σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Είναι επίσης ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το 1993 με μεγάλη εθελοντική δράση σε αυτό.

Νίκος Αλεξανδρόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός

Κωνσταντίνος Τσιγκαράς – Κωνσταντινίδης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Σπούδασε πληροφορική. Διακεκριμένος αθλητής Ιστιοπλοΐας.


Επίτιμα Μέλη

  • Τίτος Αθανασιάδης, δημοσιογράφος, ιστορικός, συγγραφέας
  • Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar
  • Κατερίνα Πολυμέρου – Καμηλάκη, δρ. Φιλολογίας, διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης
    της Ελληνικής Λαογραφίας


ΧΟΡΗΓΟΙ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

  • ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ
  • ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Πηγές χρηματοδότησης

  • ΕΣΠΑ Leader

 

Για περισσότερα νέα της Συμπολιτείας Ολυμπίας μπορείτε να παρακολουθείτε και το BLOG

 

Συνολικά από το 2016 που ξεκίνησε ο πρώτος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας έχουμε συνεργαστεί με: