ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ 2019

To Σάββατο 4 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδος, έγινε η τελετή έναρξης, από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον υφυπουργό
Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, οι οποίοι εξήραν τον ρόλο της διοργανώτριας του Δρόμου, Συμπολιτείας Ολυμπίας, στην ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και στην προβολή της Ηλείας.

Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κυρία Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη επισήμανε ότι «Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο παρά ποτέ, ίσως αυτός ο θεμελιακός όρος για τη διεξαγωγή των Αγώνων- ο όρος της Εκεχειρίας- να είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Ολυμπισμού. Γιατί για να έχουν μέλλον οι λαοί του κόσμου, και στο σύνολό της η ανθρωπότητα, πρέπει να πάψουν οι εχθροπραξίες μεταξύ μας και να έχουμε ειρήνη. Και το πρώτο βήμα είναι να τους πούμε όλοι μαζί «να ξεκινήσουν όλοι για την Ολυμπία». Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε δρώμενο με αναπαράσταση Ολυμπιακών αθλημάτων από μαθητές του δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus «το Σχολείο είναι η φλόγα».

Ειδικό βραβείο δόθηκε στον κ. Γιάννη Τρίπυλα που ηγήθηκε του Δρόμου της Εκεχειρίας και στον ιατρό κ. Σπύρο Τζουλέκη, πρ. αντιδήμαρχο Ήλιδας για την διαρκή προσφορά του στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας. Τα κεράσματα ήταν ευγενική προσφορά των συλλόγων Ήλιδας, Καλυβίων και Αυγείου και «Πύρρων».

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του συγκροτήματος Passepartout όπου δρομείς και μουσικοί έγιναν ένα πάνω στη σκηνή σε μια εκδήλωση χαράς και κεφιού.

Παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Βασ. Σεϊντής (εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου), η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και Γ.Γ. της Συμπολιτείας Ολυμπίας κ. Άννα Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Απόστ. Μαρτζάκλης, ο πρ. βουλευτής και υπουργός κ. Γ. Κοντογιάννης, ο πολιτευτής κ. Θ. Βλαγκούλης, ο κ. Πάνος Μπράμος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Χήνος, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

Σύντομο βίντεο Τελετής Έναρξης Δρόμου Εκεχειρίας 2019:

Συναυλία Τελετής Έναρξης Δρόμου Εκεχειρίας 2019:

 

« of 2 »