Αρχαία Πίσα – Αρχαία Ολυμπία: Ο Δρόμος του Κλεοσθένη 2022 (5χλμ)
Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 7ου «Δρόμου της Εκεχειρίας», ξεκίνησαν το πρωί της 14ης Μαΐου με τον «Δρόμο του Κλεοσθένη». Πρόκειται για έναν αγωνιστικό δρόμο 5 χλμ από την Αρχαία Πίσα έως την Αρχαία Ολυμπία. Υπενθυμίζεται ότι ο Κλεοσθένης, Βασιλιάς της Πίσας, ήταν, κατά την παράδοση, ο τρίτος εκ των Βασιλέων της Αρχαιότητας, μαζί με τον Βασιλιά την Ήλιδας Ίφιτο και της Σπάρτης Λυκούργο, που υπέγραψαν την Ιερή Εκεχειρία.

Στο Δρόμο του Κλεοσθένη από τους άνδρες πρώτευσαν οι: Μαρίνος Τσούκας, Νίκος Σταθακόπουλος και Βασίλης Βασιλείου. Και από τις γυναίκες οι Μαρία Παναγιώτου, Ευγενία Τζεβελέκου και Ιωάννα Μπουσδούκου.

Συνεργαζόμενοι φορείς στις δράσεις της Συμπολιτείας για τον 7ο Δρόμο Εκεχειρίας ήταν το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας. Οι δράσεις είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του #BEACTIVE και ήταν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, του CISM, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του ΕΟΤ, της ΕΘΝΟΑ, της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης οι δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας είχαν την Τεχνική Υποστήριξη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και χορηγούς επικοινωνίας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), την ΕΡΤ, ΕΡΤ-3, Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ Πύργος, ΑΘΗΝΑ 9,84, RunningNews.gr,  OVImagazine, apopseis.gr, Greekteachers.

 

Ευχαριστούμε θερμά: Κύριος Υποστηρικτής των εκδηλώσεων ήταν η Turbomed – Yiannis Paraskevopoulos s.a., Επίσημοι Υποστηρικτές: ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, λούξ, ΔΙΡΦΥΣ, Avance Car Rental, nosti most, Hellenic Gyros, DOLE Hellas, Εθνική Ασφαλιστική, Προμηθευτές- Υποστηρικτές: Biolis, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής Ηλείας, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, FarGeco Hellas, ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΗΛΙΒΙΓΑΛ, Κτήμα Μερκούρη.

Εθελοντικά στήριξαν τις δράσεις: ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, Ε.Ο.ΠΥ.Δ., οι Πρόσκοποι Ηλιούπολης αλλά και όλοι οι κάτοικοι των χωριών που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική ηλειακή φιλοξενία.

Το πλήρες Δελτίο τύπου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες φωτογραφίες από τις δράσεις μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook: https://web.facebook.com/routeoftruce