Αρχαία Πίσα – Αρχαία Ολυμπία: Ο Δρόμος του Κλεοσθένη 2022 (5χλμ)
Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον βασιλιά της Πίσας Κλεοσθένη, έναν από τους 3 που συμφώνησαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία (Ίφιτος βασιλιάς της Ήλιδα και Λυκούργος νομοθέτης της Σπάρτης).

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το πρωί θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον Βασιλιά  της αρχαίας Πίσσας, Κλεοσθένη, ο “Δρόμος του Κλεοσθένη 2022”, 5χλμ με  αγωνιστικό χαρακτήρα και με τη συμμετοχή ενηλίκων και ανηλίκων.

Ο Δρόμος του Κλεοσθένη οργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και το ΑΣΑΕΔ.

Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα, θα περάσουν από τους τάφους των Ελλανοδικών, μπροστά από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας και θα καταλήξουν στο παλιό δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00, μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στο χωρίο Αρχαία Πίσα.

Διαδρομή: Ο αγώνας, θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή με μικρές ανωφέρειες και κατωφέρειες με σημείο τερματισμού την πλατεία του παλιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει χρονομέτρηση.

Εγγραφές: Οι εγγραφές δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Η διοργάνωση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των συμμετεχόντων δρομέων, όσο και κριτών, εθελοντών, εργαζομένων, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που θα συμμετάσχουν  στον αγώνα “Ο Δρόμος του Κλεοσθένη 2022” θα εναρμονισθεί με τα Υγειονομικά μέτρα από την αρμόδια ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και αφορούν στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου.

Χάρτης της διαδρομής Πίσα-Ολυμπία “Ο Δρόμος του Κλεοσθένη”:

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΟΣΘΕΝΗ
Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε όλες τις διαδρομές:

Σύντομο βίντεο του Δρόμου του Κλεοσθένη 2021: