Αρχαία Πίσα – Αρχαία Ολυμπία: Ο Δρόμος του Κλεοσθένη 2021 (5χλμ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον βασιλιά της Πίσας Κλεοσθένη, έναν από τους 3 που συμφώνησαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία (Ίφιτος βασιλιάς της Ήλιδα και Λυκούργος νομοθέτης της Σπάρτης).

Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη για πρώτη φορά Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον Βασιλιά  της αρχαίας Πίσσας, Κλεοσθένη, ο “Δρόμος του Κλεοσθένη 2021”, 5χλμ με  αγωνιστικό χαρακτήρα και με τη συμμετοχή ενηλίκων και ανηλίκων. Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχο Σπυρίδωνα Ανδριόπουλο (ο οποίος είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου δρόμου και των 10.000 μέτρων).

Ο Δρόμος του Κλεοσθένη οργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και το ΑΣΑΕΔ. Συμμετείχαν δρομείς από την Ελλάδα και τις τρεις διεθνείς αντιπροσωπείες (Παλαιστίνη, Λιθουανία και Ουγγαρία). Οι δρομείς ξεκίνησαν από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα, πέρασαν από τους τάφους των Ελλανοδικών, μπροστά από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας και κατέληξαν στο παλιό δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Τα αποτελέσματα των πρώτων:

Κωνσταντάρας Γεώργιος: 16.50.55, Μαναβής Γεώργιος: 19.46.78, Λαμπίρης Αλέξανδρος: 20.35.78

Βλάχου Μαρία: 24.44.49, Τσουκαλά Κωνσταντίνα: 26.33.46 και Γιαννικοπούλου Φωτεινή 26.43.99.

Τιμητικά – και εκτός ανταγωνισμού- έτρεξαν ο Δ/ντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος, η αρχηγός της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Παλαιστίνης ταξίαρχος Αμάλ Καλίλ και η Ολυμπιονίκης Φλωρεντία Σφακιανού.

Η διοργάνωση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των συμμετεχόντων δρομέων, όσο και κριτών, εθελοντών, εργαζομένων, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που συμμετείχαν  στον αγώνα “Ο Δρόμος του Κλεοσθένη 2021” εναρμονίσθηκε με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονηθεί από την αρμόδια ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου.

Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα είχε ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Τον Δρόμο του Κλεοσθένη υποστήριξαν Εθελοντές από το χωριό της Πίσας και μέλη των Προσκόπων Πύργου όπου και τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Εκκίνηση: Η εκκίνηση δόθηκε για την απόσταση των 5 χλμ στις 11:00, μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στο χωρίο Αρχαία Πίσα.

Διαδρομή:  Ο αναφερόμενος αγώνας, πραγματοποιήθηκε σε διαδρομή με μικρές ανωφέρειες και κατωφέρειες με σημείο τερματισμού την πλατεία του παλιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν περιορισμένος. Η συμμετοχή στον αγώνα ήταν δωρεάν και υπήρξε χρονομέτρηση.

Σύντομο βίντεο του Δρόμου του Κλεοσθένη 2021:

Μεγάλο βίντεο του Δρόμου του Κλεοσθένη 2021: